Як приготувати сасімоно: рецепти та поради

Сасімоно – це традиційна японська страва, яка являє собою рисові кульки, зазвичай начинені рибою або морепродуктами. Це популярна страва в Японії та за її межами, і її можна приготувати самостійно вдома. Якщо ви хочете навчитися робити сасімоно, вам знадобляться кілька простих інгредієнтів і трохи терпіння.

Основним інгредієнтом для сасімоно є суші-рис, який можна приготувати самостійно або купити вже готовим. Також вам знадобиться свіжа риба, така як лосось чи тунець, або інші морепродукти, такі як креветки чи крабові палички. Для приготування сасімоно вам також знадобиться норі – сушені водорості, які зазвичай використовуються для загортання рисових кульок.

Для початку приготуйте суші-рис, дотримуючись інструкції на упаковці. Після того як рис буде приготований і охолоне, сформуйте невеликі кульки за допомогою вологих рук. Потім наріжте рибу або морепродукти на тонкі скибочки або смужки.

Приготуйте листи норі, розріжте їх на смужки, і використовуйте їх для загортання рисових кульок. Норі допоможе тримати рис разом і додасть страві характерного смаку. Оберніть кожну рисову кульку в смужку норі й акуратно закріпіть її, змочивши кінець смужки норі водою, щоб вона прилипла до себе.

Як зробити сасімоно
ІнгредієнтиКількість
Рис200 грам
Лосось300 грам
Авокадо1 шт
Огірок1 шт
Норі (водорості)5 аркушів
Соєвий соус2 столові ложки
Васабіза смаком
Імбирза смаком
Рисовий оцет2 столові ложки
Цукор1 столова ложка
Сільза смаком
Водаза потребою

Хто такий хотун хан?

Ватажок монголів, Хотун-хан, описується як “лякаючий розсудливий вбивця”.

Чи можна перемогти Хотун хана?

Правильна відповідь: не можна. Якщо постаратися, Хотун-хану можна знизити смужку здоров’я до нуля, проте все одно нічого не станеться – не буде ні особливої анімації, ні відповідної кат-сцени.

Хто за національністю хан?

Хан (тюрк. хан; монг. хаан – володар, монарх) – азіатський володар, тюрко-монгольський титул, також носій цього титулу.