Як подивитися чек: прості способи та інструкція для отримання чека

Чек – один з основних документів, що підтверджують факт купівлі товару або послуги. Він містить інформацію про найменування товару, його вартість, дату і місце купівлі. Крім того, чек є гарантією того, що покупець зможе обміняти або повернути товар, якщо це передбачено правилами магазину або законодавством.

Сьогодні в епоху електронних платежів і цифровізації багато магазинів пропонують можливість отримати чек в електронному вигляді. Це зручно, оскільки дає змогу заощадити папір і не носити із собою фізичну копію чека. Крім того, електронний чек можна зберегти на комп’ютері або відправити на електронну пошту для подальшого використання.

Якщо ж ви все ж таки надаєте перевагу отриманню чеків у друкованому вигляді, то існує кілька способів, як можна подивитися чек. Один із найпростіших і найпоширеніших способів – це звернутися до касира в магазині і попросити видати вам чек. Касир зазвичай має бланки чеків і може швидко надрукувати потрібний документ. У деяких магазинах є також спеціальні термінали самообслуговування, де можна самостійно отримати чек, не звертаючись до касира.

Як можна подивитися чек
МетодОпис
1Через онлайн-сервіси
2Через мобільний додаток
3Через електронну пошту
4Через особистий кабінет на сайті магазину

Зайдіть на сайт “Електронного кабінету податкової служби” в розділ “Пошук фіскального чека” . Введіть фіскальний номер продавця (його можна знайти на чеку), будь-яку дату і час. У полі з номером конкретного чека можна поставити “0”. Натисніть “Знайти”.

Де знайти свій чек?

Отримати електронний чек можна через сервіси ФНС Росії “Мої чеки онлайн” і “Перевірка чека”

Де подивитися чек про оплату?

При оплаті товарів в інтернет-магазині або на офіційному сайті будь-якої організації чек надсилається покупцеві на пошту у вигляді вкладення. Другий варіант – дається посилання на скачування чека за номером телефону. У цьому випадку потрібно увійти у свою електронну пошту, завантажити і роздрукувати чек.

Де можна перевірити чек онлайн?

під рукою Перевірка чека ФНС Росії – це офіційний додаток податкових органів для перевірки покупцями чеків онлайн-кас. Крім перевірок, він дає змогу зберігати чеки, надсилати скарги в податкові органи. Мобільний додаток “Перевірка чека ФНС Росії” призначений для перевірки чеків онлайн-кас.