Коли краще фарбувати паркан: оптимальний час і сезон для фарбування

Паркан – це не тільки огорожа ділянки, а й візитна картка будинку. Від його стану залежить зовнішній вигляд усього майна і створюється перше враження про мешканця. Тому питання про те, коли фарбувати паркан, вимагає особливої уваги і розгляду.

Термін служби паркану залежить від його матеріалу і якості покриття. Дерев’яні паркани потребують найчастіше оновлення фарби, оскільки вони схильні до впливу вологи, сонця та інших атмосферних чинників. Металеві паркани, покриті спеціальними складами, можуть прослужити довше, але їх теж потрібно періодично оновлювати.

Пора року – важливий фактор при виборі моменту для фарбування паркану. Найкраще це робити навесні або восени, коли погода стає більш стабільною і немає ризику негоди. Також слід уникати фарбування паркану в спекотну погоду, щоб вона не висохла занадто швидко і не утворила нерівну поверхню.

МісяцьТемператураВологістьОптимальний час для фарбування паркану
Січень-10°C75%Не рекомендується
Лютий-5°C70%Не рекомендується
Березень0°C65%Не рекомендується
Квітень10°C60%Рекомендується
Травень15°C55%Рекомендується
Червень20°C50%Рекомендується
Липень25°C45%Рекомендується
Серпень25°C50%Рекомендується
Вересень20°C55%Рекомендується
Жовтень15°C60%Рекомендується
Листопад5°C65%Не рекомендується
Грудень-5°C70%Не рекомендується

Коли краще пофарбувати паркан?

Як і чим обробити дерев’яний паркан Роботу краще проводити в ясну безвітряну погоду. Оптимальний час – ранок, коли на вулиці не дуже спекотно. За високої температури фарба занадто швидко висихає, не встигаючи створити на поверхні захисну плівку.

Коли краще фарбувати металевий паркан?

Після того, як метал добре висохне, його слід заґрунтувати, і тільки тоді можна приступати до його фарбування. Для фарбування металевих поверхонь слід застосовувати тільки фарби, призначені саме для фарбування металів – інші фарби не годяться.

Чи можна фарбувати паркан взимку?

Фарбування металу при мінусових температурах Взимку можна пофарбувати гараж, обшивку, металевий паркан або труби. Оскільки матеріал сам по собі не вбирає воду, йому не страшні залежності від погоди. Фарбування потрібно проводити спеціальними фарбами по металу.