Що давати курям, щоб вони почали краще нести яйця?

Кури – це одні з найпопулярніших домашніх птахів, яких утримують для отримання свіжих і корисних яєць. Однак, не всі кури несуться однаково добре, і часто власники птахоферм ставлять собі питання, яким чином поліпшити несучість своїх птахів.

Виявляється, є кілька способів, які допоможуть курям нести яйця в більшій кількості та якості. По-перше, необхідно забезпечити птахам правильне харчування. Кури повинні отримувати достатню кількість білка, вітамінів і мінералів, щоб підтримувати своє здоров’я і забезпечувати інтенсивне виробництво яєць.

Крім того, важливо контролювати умови утримання курей. Вони повинні мати доступ до чистої води, свіжого повітря і світла. Також, необхідно забезпечити їм комфортні умови для гніздування і відпочинку. Все це допоможе знизити стрес і підвищити рівень несучості у ваших курей.

ПродуктиКористь для курей
ЗерноПідвищує енергію та продуктивність курей
ЗеленьЗбагачує раціон курей вітамінами та мінералами
Риб’ячий жирМістить омега-3 жирні кислоти, які покращують якість яєць
КукурудзаЗбільшує вміст каротину в жовтку яєць
Мінеральні добавкиЗабезпечують курям необхідні мінерали для здоров’я та яйцеклітини

На сухому зерні та комбікормах кури несуться гірше. Щоб отримати більше яєць, годуйте несучок сезонними овочами та вологою їжею: гарбузом, кабачками, кормовим гарбузом, кукурудзою. Взимку для курей варять картоплю із зерном, а потім товчуть із зерновими висівками.17 янв. 2023 г.

Чим годувати курей щоб вони несли яйця?

Найкраща їжа для несучок – зерно, коренеплоди та зелена трава. Птахи завжди повинні мати доступ до чистої води (рідину треба міняти щодня). Переїдання і недоїдання ведуть до того, що кури перестають нестися. підгодівля – шрот, крейда, сіль тощо. Збережена копія

Чим годувати курей Щоб підвищити несучість?

Для збільшення рентабельності в раціон курей додають премікси. Премікс – це комплексна добавка, до складу якої входять мінеральні речовини, вітаміни, амінокислоти, мікроелементи, антиоксиданти, протимікробні препарати, наповнювач. Як наповнювач використовують подрібнене зерно, шрот, макуху, дріжджі, висівки.

Як зробити, щоб кури несли великі яйця?

“Найкраще годувати курей спеціальним комбікормом для дорослих курей-несучок, а для молодняка обирати корм із зазначенням віку та напряму продуктивності. На додачу до комбікорму можна давати несучкам кропиву, в якій багато білка, і морквину – вона забарвить жовтки яєць у помаранчевий колір.