Що робити, якщо батьки не годують? Поради та рекомендації

Немає нічого важливішого і необхіднішого для дитини, ніж харчування. Воно забезпечує ріст, розвиток і здоров’я. Однак, на жаль, є ситуації, коли батьки не виконують свої обов’язки і не годують свою дитину. Це може спричинити серйозні проблеми і вимагати негайного вирішення.

Якщо ви опинилися в такій ситуації, вам важливо знати, що у вас є права. Дитина має право на гідне харчування, і батьки несуть відповідальність за його забезпечення. Якщо ваші батьки не годують вас або не надають достатню кількість їжі, вам слід звернутися по допомогу.

Насамперед, зверніться до найближчих дорослих, яким ви довіряєте. Це може бути інший родич, учитель, сусід або тренер. Розкажіть їм про проблему і попросіть про допомогу. Якщо ви не можете знайти підтримку у своєму оточенні, зверніться до школи або соціальних служб. Вони зможуть надати вам інформацію та керівництво, щоб допомогти вам вирішити цю проблему.

Що робитиЯкщо мене не годують батьки
1Попросити батьків приготувати їжу
2Готувати їжу самостійно
3Звернутися по допомогу до інших родичів
4Поговорити з батьками про проблему
5Попросити допомоги у вчителів або шкільного психолога
6Поспілкуватися з друзями та поділитися своїми проблемами
7Звернутися до соціальних служб або організацій, що надають підтримку

Що зобов’язані робити батьки до 18 років?

Сімейний Кодекс Російської Федерації (далі – СК) (п. 1 ст. 80) покладає на батьків обов’язок утримувати своїх неповнолітніх дітей (які не досягли вісімнадцяти років). Цей обов’язок означає, що батьки повинні забезпечити потреби дитини в харчуванні, одязі, предметах дозвілля, у відпочинку, лікуванні тощо.

Що батьки не мають права робити?

Під час здійснення батьківських прав батьки не вправі заподіювати шкоду фізичному і психічному здоров’ю дітей, їхньому моральному розвитку. Способи виховання дітей мають унеможливлювати зневажливе, жорстоке, грубе, таке, що принижує людську гідність, поводження, образу чи експлуатацію дітей.

Що винні діти батькам за законом?

1) Працездатні повнолітні діти зобов’язані утримувати своїх непрацездатних батьків, які потребують допомоги, і піклуватися про них. 2. За відсутності угоди про сплату аліментів аліменти на непрацездатних нужденних у допомозі батьків стягуються з працездатних повнолітніх дітей у судовому порядку.