Як зробити маску з кольорового паперу: покрокова інструкція

Маски з кольорового паперу є чудовим доповненням до свят, костюмованих вечірок або просто до творчого проведення часу. Незалежно від віку, виготовлення масок із кольорового паперу може бути захопливим і творчим заняттям.

У цій статті ми розповімо вам про кілька простих способів створення масок з кольорового паперу. Ви дізнаєтеся, як вибрати відповідний папір, які інструменти та матеріали використовувати, а також отримаєте покрокові інструкції для виготовлення різних видів масок.

Зробити маску з кольорового паперу не тільки цікаво, а й корисно для розвитку дрібної моторики рук і уяви. Також це чудовий спосіб проявити свою індивідуальність і творчі навички. Не бійтеся експериментувати з різними кольорами, формами та візерунками – ваша маска стане унікальною і неповторною!

Як зробити маску з кольорового паперу
Матеріали:Кроки:
  • Кольоровий папір
  • Ножиці
  • Клей
  • Стрічка або гумка
  • Декоративні елементи (наприклад, стрази, пір’я)
  1. Виберіть кольоровий папір для своєї маски.
  2. На папері намалюйте контур маски з отворами для очей і носа.
  3. Виріжте маску за контуром.
  4. За необхідності, прикрасьте маску декоративними елементами.
  5. Зробіть отвори з боків маски і пропустіть через них стрічку або гумку для кріплення маски на обличчі.
  6. Нанесіть клей на краї маски і приклейте їх разом, щоб маска зберігала форму.
  7. Дайте клею висохнути.
  8. Ваша маска з кольорового паперу готова до використання!

Як називаються маски з паперу?

Пап’є-маше (фр. papier mâché, букв. – “жувальний папір”) – маса, що легко піддається формуванню, яку отримують із суміші волокнистих матеріалів (паперу, картону) з клейовими речовинами, крохмалем, гіпсом тощо.

Як називаються об’ємні вироби з паперу?

Мистецтво орігамі своїм корінням сягає Стародавнього Китаю, де і було винайдено папір. Спочатку орігамі використовувалося в релігійних обрядах.

Як називається маска яка застигає?

Моделювальна альгінатна маска для обличчя В основі таких масок – альгінат, який добувають із бурих водоростей. Цей унікальний компонент не міститься більше в жодній рослині, крім морської ламінарії. Саме він забезпечує той ефект, що суміш застигає на обличчі.