Як зробити кокарду на шапку поліції: детальна інструкція

Кокарда на шапці поліції – це символ, який вирізняє представників правоохоронних органів і допомагає їм бути легко впізнаваними. Кокарда має особливе значення і є однією з візитних карток поліцейських.

Якщо ви хочете зробити кокарду на своїй шапці поліції, то вам знадобляться кілька матеріалів і трохи терпіння. У цій статті ми детально розповімо, як створити кокарду своїми руками і надати їй професійного вигляду.

Першим кроком у виготовленні кокарди є вибір відповідних матеріалів. Для цього вам знадобиться круглий фігурний шаблон, шматочок тканини, голка, нитки і клей. Як тканину можна використовувати червоний і білий фетр або шкіру, оскільки це традиційні кольори кокарди на шапці поліції.

Як зробити кокарду на шапку поліції
МатеріалиІнструменти
Червона тканинаНожиці
Біла тканинаНитки
Чорний фетрШвейна машинка
Кругле кріпленняПраска

Що таке кокарди?

Кокарда (від фр. cocardes, “півняче пір’я”) – бант, стрічка, складена петлями і збірками, зібрана гуртком тасьма та інше, пізніше особливий металевий або матерчастий знак (виріб) на головному уборі (іноді кріпиться на плече, стегно, гомілку та інші частини тіла).

Хто носить кокарду?

Вищі офіцери носять кашкет вовняний із шиттям п’ятивідсоткового золочення. У військовослужбовців корабельного складу на всіх головних уборах розташовується кокарда золотистого кольору, встановлена підпунктом " б" пункту 88 додатка N 1 до наказу ФСБ Росії від 27 серпня 2010 р. N 413.

Що означає 32 промені на Кокарді?

Вона свідчить, що 32 промені, що формують основу кокарди, є пам’яттю про 32 святих Російської Православної церкви, які є особливими заступниками і покровителями російського воїнства.