Коли відходять кабачки: основні ознаки та сезони дозрівання

Кабачки – це одні з найпопулярніших і найулюбленіших овочів у нашій країні. Їх часто використовують у різних стравах, чи то салати, гарніри, чи то головні страви. Але як визначити, коли кабачки вже відійшли і стали неїстівними?

По-перше, слід звернути увагу на зовнішній вигляд кабачків. Якщо вони стали темніти, утворилися плями або мають м’які ділянки, найімовірніше, вони вже зіпсувалися і краще від них відмовитися. Крім того, якщо кабачки стали жовтіти або висихати, це теж явна ознака їхньої поганої якості.

По-друге, потрібно звернути увагу на запах. Якщо кабачки почали пахнути протухлим або мати неприємний запах, це свідчить про те, що вони вже неїстівні і краще викинути їх. Також варто зазначити, що кабачки, які довго лежать, можуть набути гнильного запаху, навіть якщо зовні вони мають нормальний вигляд.

Коли відходять кабачки
МісяцьКабачки
Січеньне відходять
Лютийне відходять
Березеньне відходять
Квітеньне відходять
Травеньпочинають відходити
Червеньвідходять
Липеньвідходять
Серпеньвідходять
Вересеньвідходять
Жовтеньвідходять
Листопадвідходять
Груденьвідходять

Коли починається сезон кабачків?

У літній період. Кабачок – виключно літній овоч, основний сезон його вживання в їжу триває з травня по вересень.

Чи можна садити кабачки в липні місяці?

Якщо сіяти кабачки на городі наприкінці травня, то отримаєш урожай можна вже в серпні. А якщо вибирати для цього ранні сорти – в липні . При цьому важливо знати, що кабачки – рослини теплолюбні. Вони не переносять весняних заморозків, тому найкраще їх сіяти в травні.

Коли в Україні сезон кабачків?

У середині липня в Україні в продажу масово з’являються кабачки, а ціни на цей овоч істотно знижуються.