Як правильно підключити BMS 3S 30A: покрокова інструкція

BMS (Battery Management System) – це система управління батареєю, яка забезпечує безпеку та ефективність роботи акумулятора. Вона контролює заряд і розряд батареї, а також захищає її від перевантажень, короткого замикання та інших потенційно небезпечних ситуацій.

Підключення BMS 3S 30A необхідне для забезпечення надійної роботи 3-х серійних літій-іонних акумуляторів ємністю 12,6 В і струмом розряду до 30 А. Правильне під’єднання BMS дає змогу ефективно використовувати акумулятор і продовжити його термін служби.

Для початку під’єднання BMS необхідно вимкнути живлення і переконатися в повній розрядці акумулятора. Після цього потрібно під’єднати дроти акумулятора до відповідних контактів BMS, враховуючи полярність. Потім слід під’єднати навантаження або зарядний пристрій до BMS, знову ж таки, дотримуючись полярності. Нарешті, необхідно перевірити правильність підключення та увімкнути живлення.

Як під’єднати BMS 3S 30A
КомпонентОпис
BMSСистема керування батареєю (Battery Management System), яка контролює заряд і розряд акумуляторної батареї.
3SОзначає, що BMS призначений для під’єднання трьох серійно з’єднаних акумуляторів, тобто загальна напруга становить 11,1 В (3,7 В на кожен акумулятор).
30AМаксимальний струм, який може протікати через BMS. У цьому випадку – 30 Ампер.

Яку напругу можна подати на BMS 3S?

Номінальна напруга: 11.1В (3S) Максимальна напруга на елемент під час заряджання: 4.2В-4.25В ±0.05В

Чи можна підключати BMS послідовно?

Залежно від бажаних характеристик майбутньої батареї, а також від особливостей окремих її елементів, схема з’єднання їх буде варіюватися. Наприклад, для сумації ємності розумним рішенням буде з’єднати комірки паралельно. Для збільшення ж напруги, навпаки – потрібно підключати їх послідовно. Збережена копія

Як перевірити BMS на працездатність?

Перевірити можна вольтметром між мінусом батареї і мінусом зарядки. Можна прямо на платі ткнути в с- і в-. Якщо буде напруга в пару вольт – значить бмс робоча.